Мінкульт відмовився надавати Одеському художньому музею статус національного

Як повідомляє rubryka.com, про це написав нардеп Олексій Гончаренко.

Такою є офіційна відповідь МКІП на відповідне звернення голови ОДА Сергія Гриневецького, викладена у листі за підписом заступниці міністра Світлани Фоменко.

“Саме таку відповідь дало Міністерство культури та інформаційної політики на звернення Одеської обласної ради. У міністерстві заявляють, що у них “відсутні правові підстави”, щоб ініціювати надання музею статусу національного і нібито зараз це робити заборонено”, – написав він.

І трохи про відсутні підстави:

– Одеський художній музей – один з найкращих в Україні, він існує вже більше 100 років
– У музеї знаходиться одна з найкращих колекцій мистецтва в Україні
– Тисячі людей стоять у черзі (!), щоб потрапити до музею
– Мільйонні пожертви надавалися музею з боку всіх: від бізнесменів, зірок до політиків

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

А ну і ще:

Декілька місяців тому Миколаївському академічному українському театру надали статус національного (https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/3256060-mikolaivskij-teatr-drami-ta-muzkomedii-otrimav-status-nacionalnogo.html)

А рік тому статус національного отримав Музей космонавтики ім. Корольова (https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/3096114-muzej-kosmonavtiki-korolova-otrimav-status-nacionalnogo.html)

І знову ж таки рік тому статус національного отримав Сумський обласний академічний театр драми та музичної комедії ім. М. С. Щепкіна https://lb.ua/culture/2020/09/08/465488_zelenskiy_prisvoiv_sumskomu.html

Так в чому справа? Чому у міністерстві не хочуть сприяти розвитку Одеському художньому музею і навіть не розглядають надання такого статусу?

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.