Мінкульт оголосив перелік кандидатів на посаду директора Довженко-центру

Міністерство культури та інформаційної політики опублікувало документи шістьох кандидатів на посаду генерального директора Національного центру Олександра Довженка. Про це повідомляє detector.media.

На посаду гендиректора Довженко-центру подалися:

  • Тарас Босак– заступник гендиректора Національної кінематеки України, директор ТОВ «Лайтфокс».
  • Олена Гончарук– директорка Музею кіно в Національному центрі Олександра Довженка. Її кандидатуру погодив колектив Довженко-центру.
  • Олексій Душутін– віцепрезидент Українського союзу промисловців та підприємців.
  • Денис Калюжний– директор та співзасновник кіно-телекомпанії «ЮА плюс».
  • Ірина Колесник– комерційна директорка ТОВ «КПП Фільм»;
  • Олена Лавренюк– акторка, продюсерка, шоуранерка.

У відомстві розповіли, що до 8 квітня прийматимуть пропозиції та зауваження щодо кандидатур на електронну пошту pyndykivska.yu@mkip.gov.ua (з позначкою «пропозиції та зауваження “Центр Довженка”»). Зібрану інформацію передадуть конкурсній комісії, яка обиратиме очільника держпідприємства «Національний центр Олександра Довженка».

Конкурсна комісія складається з дев’яти осіб, трьох з яких делегує Міністерство культури, трьох – колектив Центру і ще трьох – профільні ГО. Як пише Lb.ua, наразі відомі шестеро членів комісії – Юлія Сінькевич, Денис Іванов, Сергій Зленко та Ірина Подоляк, Пилип Іллєнко, Марія Задорожна.

Нагадаємо, 28 травня 2020 року Довженко-Центр оголосив про свою платонеспроможність через те, що Міністерством фінансів не було підписано бюджетну програму «Державна підтримка кінематографії». Працівникам інституції не виплачено заробітну плату за січень-лютий 2020 року, також немає змоги забезпечувати охорону та необхідні кліматичні умови фільмофонду. Того ж дня Іван Козленко повідомив, що йде з посади директора Довженко-Центру. Тоді ж в Довженко-Центрі також пройшли обшуки, серед причин слідчих дій називали проблеми з фінансуванням центру.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У липні 2020 року Мінфін підписав паспорт бюджетної програми на відновлення фінансування Довженко-центру.

15 березня 2021 року колектив Довженко-Центру надіслав листа прем’єр-міністру Денису Шмигалю, міністру культури та інформаційної політики Олександру Ткаченку через можливе переведення установи в управління Держкіно. В установі вважають, що переведення Центру в сферу управління Держкіно є вкрай негативним.

Довженко-Центр – державний фонд фільмів, в якому зберігається понад 6 000 художніх, документальних і анімаційних українських і зарубіжних фільмів. У структурі центру є Кіноархів, кінолабораторія, Музей кіно, Фільмофонд і медіатека

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.