Львівська опера на аукціоні планує зібрати гроші на ремонт музею Крушельницької

До 150-річчя з дня народження Соломії Крушельницької Львівська національна опера планує провести благодійний аукціон, кошти з якого підуть на відновлення музею всесвітньо відомої оперної співачки.

Як передає ukrinform.ua, про це Львівська національна опера повідомила у Фейсбуці.

«Задля збереження помешкання Соломії Крушельницької у Львові, а саме – відновлення розписів стель та стін, Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької та Львівська національна опера організовують аукціон з продажу мистецьких робіт відомих художників», – зазначається в повідомленні.

Виручені кошти підуть на реставраційні роботи у будинку співачки по вул. С. Крушельницької, 23, де тепер знаходиться музей.

На теперішньому етапі відбувається збір мистецьких робіт відомих художників, їх картини стануть лотами аукціону «Дарунок для Соломії».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Запрошуємо митців та колекціонерів до вшанування Соломії Крушельницької через дарування художніх робіт», – додають організатори.

Першими, хто вже зголосився подарувати свої картини для аукціону стали члени Товариства Шанувальників Мистецтв (Towarzystwo Przyjaciół Sztuk Pięknych) на чолі з паном Мечиславом Малавським. Щонайменше 21 митець – видатні та заслужені художники, визнані в Україні, Польщі та країнах ЄС, зголосилися подарувати свої роботи та створити оригінальні полотна до ювілею славетної української співачки.

Аукціон, разом із благодійним концертом, запланований у травні 2021 року і буде проведений у Дзеркальній залі Львівської національної опери.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.