Лондонський книжковий ярмарок скасували через загрозу поширення коронавірусу

Лондонський книжковий ярмарок, одну з найбільших професійних подій світу у сфері книговидання скасували через загрозу поширення коронавірусу у Європі. Про це повідомляє прес-служба ярмарку.

За словами організаторів, вони виконують вказівки уряду щодо запобігання поширенню коронавірусу, а також співпрацюють з установами, що займаються охороною громадського здоров’я. Також вони зазначають, що ярмарок повернеться до роботи у 2021-му році.

«Ми пам’ятаємо, що бізнес має продовжуватись. Тримаючи це в голові, ми звичайно ж будемо продовжувати підтримку та взаємодію з експонентами й відвідувачами, щоби наш світ продовжував рухатися під час цього складного періоду», – повідомляє chytomo.com з посиланням на заяву організаторів.

Цьогорічний Лондонський книжковий ярмарок мав відбутися 10–12 березня і зібрати понад 1700 учасників та 25 000 відвідувачів. Він щороку залучає понад 600 правовласників з різних країн світу до переговорів щодо авторських прав, а також продажу та поширення контенту через друковані, аудіо-, теле- та цифрові канали.

Цього року організатори запланували 220 семінарів для широкої аудиторії про авторів, права, аудіокнижки, дитячі та розважальні видання, переклад, поезію, наукові видання, ілюстрації, значення медіа для видавництв, фахове зростання й глобальний ринок.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Окрім того, для фахівців книговидання організували кілька конференцій, що охоплювали такі теми, як авторське право (Introduction to Rights), цифрові навчальні технології (Education Conference), наукові видання (Research & Scholarly Publishing Forum), старт авторської кар’єри (The Writers’ Summit @ LBF), а також дослідження у сфері дитячого читання та дитячих видань (Nielsen Book UK Children’s Summit).

Почесним гостем ярмарку 2020 року мало стати місто Шарджа (Об’єднані Арабські Емірати).

Нагадаємо, що організатори скасували проведення Книжкового ярмарку у Лейпцизі через загрозу поширення коронавірусу.  Це одна з двох найбільших книжкових подій Німеччини.

Раніше повідомлялося, що найбільший книжковий ярмарок Франції Livre Paris, який відбувається щороку в Парижі, також скасували через наростання загрози коронавірусу. А Болонський книжковий ярмарок змінив дати проведення через надзвичайну ситуацію із COVID-19.