Людство як пасажири човна: «Титаніка» чи ковчега? Вийшла онлайн антологія про людство зразка 2020-го

27 BookForum за підтримки Українського культурного фонду створив онлайн антологію «Ковчег« Титанік ». 20 есе про людство зразка 2020-го ». Куратором проекту став Остап Сливинський, український поет, перекладач. Про це повідомляє journalist.today з посиланням на ГО «Форум видавців».

«А що відбувається з нашими різноманітними ідентичностями? Нашими культурними, релігійними, соціальними та іншими відмінностями? Або перед обличчям закритих кордонів і проблематичного пересування вони ще більше загострюються або, навпаки, нівелюються? Або знову розділені кордонами, які вже повинні розчинитися, ми швидше шукаємо винного, який завжди десь на іншому континенті, в іншій культурі, в іншому соціальному шарі або якійсь закритій групі, яка, як відомо, завжди переслідує «свої цілі» , – або, навпаки, ще більше відчуваємо себе пасажирами одного човна? І якщо це спільний човен, то який – «Титанік» чи все-таки ковчег, який ось-ось спливе на нові води. Хто ми, людство зразка 2020-го? »

До антології приєдналися відомі українські та іноземні письменники і письменниці Вікторія Амеліна, Лариса Денисенко, Володимир Єрмоленко, Зоя Казанжи, Катерина Калитко, Ірена Карпа, Маріанна Кіяновська, Тарас Лютий, Тарас Прохасько, Гаська Шиян, Лідія Димківська, Бурдж Шагін, Дебора Вукушіч, Таня Габерланд, Хелен Айворі, Ян Карсон, Маша Коляновіч, Марта Дзидо, Даніель Одія, Андрей Хаданович.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.