Літературну премію імені Василя Симоненка отримали відомий прозаїк Василь Шкляр та молодий поет Ігор Мітров

Відомий письменник Василь Шкляр за роман «Троща» та поет Ігор Мітров за поетичну збірку «Голландський кут» стали лауреатами Всеукраїнської премії імені Василя Симоненка. 

Про це з посиланням на прес-службу Черкаської ОДА повідомив сайт 18000.com.ua

Церемонія нагородження відбулася в Черкасах в рамках відзначення 85-ї річниці з дня народження відомого українського поета Василя Симоненка за участі керівництва Черкаської ОДА, керівництва Національної спілки письменників України, представників Міжнародного благодійного фонду національної пам’яті та громадськості Черкащини.

Всеукраїнську літературну премію імені Василя Симоненка встановлюють щороку задля вшанування пам’яті поета-гуманіста у двох номінаціях: «За кращий художній твір» (30 000 грн) і «За кращу першу поетичну збірку» (20 000 грн).

Премію запровадили ще із 1993 року для підтримки молодих талантів, заохочення професійних і непрофесійних літераторів до творчих пошуків у галузі літератури, написання високохудожніх літературних творів громадянського звучання. Із 2014-го обласна премія вийшла на всеукраїнський рівень.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал