Лауреатам премії Франка в галузі інформаційної діяльності вручили дипломи

Державний комітет телебачення та радіомовлення вручив 17 серпня дипломи лауреатам премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності 2021 року.

Про це повідомляє ukrinform.ua.

“Мені особливо приємно, що нагороди ви отримуєте напередодні найбільшого свята Української держави — Дня Незалежності. 30 років тому Україна відновила свою державність, заплативши насправді високу ціну за те, щоб жити у своїй державі”, – наголосив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Він вручив дипломи, нагадавши, що за результатами обговорення та шляхом відкритого голосування премію імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності було присуджено: у номінації “За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації” – Михайлу Сороці за книгу “Блогосфера не має кордонів”; у номінації “За кращий твір у телевізійній сфері” – Анастасії Гудимі та Олені Дей за випуск програми “Відтінки України”: “Родина Бартошів. Хранителі замку “Сент-Міклош” (АТ “НСТУ”, UΛ: Перший та UΛ: Культура); у номінації “За кращий твір у радіомовній сфері” – Володимиру Носкову за радіопередачу “Радійні історії. Говорить Харків!” (АТ “НСТУ”); у номінації “За кращу наукову роботу в інформаційній сфері” – Світлані Остапі, Вадиму Міському, Ігорю Розкладаю за книгу “Суспільне мовлення в Україні: історія створення та виклики”.

“Це справді висока честь — отримати премію, названу іменем Івана Франка. Вона має конкретне спрямування — присуджується в галузі інформаційної діяльності. А ми знаємо, яку спадщину залишив після себе Іван Франко — понад 100 томів, і переважна більшість цих томів – не літературні твори, це його публіцистика, журналістика, інформаційна діяльність”, – зазначив, зокрема, лауреат премії — відомий журналіст, який майже 20 років очолював газету “Урядовий кур’єр”, Михайло Сорока.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Також на церемонії, що відбулася в Національному пресцентрі телебачення і радіомовлення, нагородили грамотами і подяками Держкомтелерадіо колектив “Енциклопедичного видавництва”.

“Не так уже й багато за 30 років незалежності України у нас є здобутків в інтелектуальній сфері, якими би ми пишалися. “Велика Українська Енциклопедія” – 1, 2 і 3 томи — це те, чим різні покоління українців завжди будуть пишатися”, – підкреслив Червак.

Як повідомляв Укрінформ, засідання Комітету з премії, на якому визначено лауреатів 2021 року, відбулося 30 червня 2021 року. Цього року на здобуття премії було висунуто 18 творів, 9 з яких – у номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації».

Премія ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності присуджується щорічно до дня народження Івана Франка – 27 серпня. Премією відзначаються автори нових оригінальних творів, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.