Квентін Тарантіно написав роман

Американський режисер Квентін Тарантіно написав книжку на основі свого фільму “Одного разу в… Голлівуді”. Це його дебютний роман. Про це повідомляє gazeta.ua.

Картина “Одного разу в… Голлівуді” вийшла 2019-го. Прем’єра відбулася на Каннському кінофестивалі. Головні ролі виконали Леонардо Ді Капріо та Бред Пітт.

1960-ті, колишня зірка вестернів Рік Далтон та його дублер-каскадер мають складнощі з роботою, прагнуть залишитися у кінобізнесі. Одночасно з цим у Голлівуді секта Чарльза Менсона готує вбивство акторки Шерон Тейт, дружини режисера Романа Поланського. Живуть по сусідству із Ріком Далтоном, за сюжетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарантіно закінчує режисерську кар’єру

Роман розкриває деталі, які не потрапили до сценарію. Так, книжка дає відповідь на озвучене у стрічці питання, чи вбивав каскадер Кліфф Бут свою дружину. Тарантіно пише що так: це сталося випадково, і герой про це дуже шкодував, але у злочині не зізнався.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Фільм “Одного разу в… Голлівуді” отримав дві премії Оскар: за найкращу роботу художника та чоловічу роль другого плану. Для Бреда Пітта статуетка за виконання ролі Кліффа Бута стала першою акторською нагородою від Американської кіноакадемії.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.