Книжку про Джеймса Бонда вперше написала жінка-письменниця

Нову трилогію про Джеймса Бонда вперше написала жінка-письменниця. Нею стала Кім Шервуд. Кодова назва роману Double O, її головними героями будуть “М” та міс Маніпенні, а не агент 007.

Ні офіційна назва, ні обкладинка книжки поки не відомі, проте видавець приймає замовлення на роман. Вихід трилогії заплановано на 1 вересня 2022 року. Про це пише suspilne.media з посиланням на телеканал Sky News.

За сюжетом першої книги, Джеймс Бонд зник – він або у полоні, або загинув. Ровесників-сучасників Бонда теж уже немає, тому управління вербує нове покоління агентів Double O. У цей час “М” та міс Маніпенні намагаються розшукати Бонда та викрити “крота” в МІ-6.

З’ЯВИТЬСЯ ФЕМІНІСТСЬКИЙ ПОГЛЯД

Письменниця Шервуд зазначила, що для неї велика честь написати роман про всесвіт Бондіани, і вона рада, що сім’я Флемінгів дала їй цю нагоду. Її кандидатуру як авторки пригод про Джеймса Бонда погодили видавничий гігант HarperCollins та фонд Ian Fleming Publications, якому належать літературні права на Бондіану. Всесвіт романів про британського розвідника, який має право на вбивство, створив Ян Флемінг – письменник, журналіст та колишній офіцер військово-морської розвідки Великобританії. Окрім Флемінга, книги про Бонда офіційно писали ще шість авторів, усі чоловіки. З приходом у родину авторів Бондіани жінки багато чого зміниться. Письменниця сказала, що романи отримають феміністський погляд і нових героїв, з якими читач зможе ідентифікувати себе.

“Як молода письменниця, я хочу привнести феміністський погляд у канон. Я хочу віддати шану тому, що було раніше, але й створити щось нове — простір, де ми всі будемо героями. Ми зараз у зовсім іншому світі, ніж романи Флемінга. І у певному сенсі світ, про який писав Флемінг, не існував. Він писав про розкішний, матеріалістичний світ, в якому Великобританія мала велике значення в міжнародному масштабі в той час, коли відбувалися зміни в британському імперіалізмі. Бонд завжди був фантазією, але це фантазія, яка може відбивати та формувати нас”, – сказала письменниця BBC.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

ОТРИМАЛА ВИЗНАННЯ ПІСЛЯ ПЕРШОГО РОМАНУ

Кім Шервуд входить у короткий список британського тижневика The Sunday Times як молода письменниця 2019 року. Вона отримала визнання, написавши свій перший роман “Заповіт”. Над ним вона почала працювати після того, як її дід, актор Джордж Бейкер, помер, а бабуся вперше розповіла про те, як пережила Голокост. “Заповіт” виграв премію Bath Novel Award-2016, увійшов у довгий список премії Десмонда Елліота та виграв премію Harpers’ Bazaar Big Book Award.

КОЛИ ВИЙДЕ В УКРАЇНІ

В Україні книжки зі всесвіту Джеймса Бонда видає “Навчальна книга – Богдан”. Наразі видавництво випустило 10 романів про пригоди агента 007, всі їх написав Флемінг.

“Ми поки хочемо видати всі романи Флемінга, потім перейти до наступних авторів, тобто йти по черзі. Проте не виключаємо, що незабаром зробимо переклад нової трилогії. Зараз триває переговорний процес, ще зарано говорити про якісь рішення”, – сказала Суспільне Культура заступниця головного редактора видавництва Тетяна Бодна.

Флемінг написав 12 романів про Джеймса Бонда та дві збірки оповідань. Після його смерті офіційно було написано ще 26 книжок, тобто всього 40.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.