Книжковий ярмарок у Лейпцизі скасовано через загрозу коронавірусу

Організатори скасували проведення Книжкового ярмарку у Лейпцизі через загрозу поширення коронавірусу. Про це повідомляє chytomo.com з посиланням на пресслужбу ярмарку та ряд німецьких ЗМІ.

Таке рішення затвердили на нараді в Новій ратуші. У розмові з газетою «Spiegel» Андреас Кнаут, прес-секретар Лейпцизького книжкового ярмарку, підтвердив, що ярмарок скасовує не тільки головні заходи, але й серію супутніх подій під загальною назвою «Лейпциг читає», а також Manga-Comic-Con.

До цього організатори опублікували на сайті програму, що містила 3700 подій, розбитих по 500 локаціях міста, а також обіцянку стежити за санітарними нормами приміщень та готовність медичного персоналу фестивалю до можливих ризиків. Лейпцизький книжковий ярмарок відбутися 12-15 березня.

Прем’єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер прокоментував ситуацію у Twitter: «Здоров’я та безпека в цьому випадку понад усе». Мета скасування ярмарку – захист населення Саксонії та запобігання поширення коронавірусу. Для цього потрібно діяти послідовно, превентивно й відповідально».

Наразі невідомо, чи ярмарок перенесуть, чи скасують до 2021 року. На офіційній сторінці події лише один рядок червоного кольору: «Лейпцизький книжковий ярмарок 2020 скасований». Інформацію обіцяють надати найближчим часом.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Лейпцизький ярмарок – одна з двох найбільших книжкових подій Німеччини, яку щорічно відвідує величезна кількість шанувальників найрізноманітнішої літератури. Минулоріч його відвідали 286.000 читачів.

Раніше повідомлялося, що найбільший книжковий ярмарок Франції Livre Paris, який відбувається щороку в Парижі, скасували через наростання загрози коронавірусу.

Як відомо, Болонський книжковий ярмарок змінив дати проведення через надзвичайну ситуацію із коронавірусом COVID-19.