Хілларі Клінтон написала політичний трилер про світовий заколот

Роман оповідає про держсекретаря, який намагається розкрити змову проти американського уряду.

Колишня перша леді США і держсекретар США  в період президентства Барака Обами 73-річна Хілларі Клінтон у своєму дебютному романі State of Terror (в назві присутня гра слів, яка дозволяє її перекласти по-різному – «Держава терору» або «Стан жаху»), написаному в співавторстві з популярною канадською письменницею Луїзою Пенні, зобразила впізнавані образи сучасних політиків. Книга вже надійшла у продаж. Як повідомляє lenta.ua, про це йдеться в повідомленні видавництва Simon & Schuster.

У романі йдеться про закулісну світову драму, засновану на деталях, «відомих тільки інсайдерам». Книга розповідає про держсекретаря, яка намагається розкрити заколот проти уряду Сполучених Штатів.

На початку роману міститься попередження про те, що всі збіги з реальністю випадкові, проте образи, створені в романі, цілком впізнавані.

Так, у книжці фігурує екс-президент США Ерік Данн, якого навіть його оточення називає Еріком-йолопом. Він харизматичний, ексцентричний, при владі протримався лише один термін, при цьому зовнішньополітичні позиції країни при ньому сильно ослабли. Після закінчення терміну президентства він грає в гольф у Флориді, але планує повернути владу.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Головна героїня книжки – держсекретар Еллен Адамс, яка вимушена розбиратися з зовнішньополітичними невдачами Данна. За сюжетом Еллен доведеться зіткнутися з «російським президентом Максимом Івановим», якого вона вважає авторитарним правителем, що використав Данна у своїх цілях.

Також у книжці є прем’єр-міністр Великобританії Беллінгтон – неохайний представник вищого класу з розпатланим волоссям. Він цитує латинські вирази, щоб приховати відсутність здібностей.

Раніше Хілларі Клінтон уже випускала книжку – її мемуари під назвою «Що сталося?», про те, як вона програла вибори Дональду Трампу, вийшли в 2017 році. Книжка стала бестселером.

Фото: Screenshot via Hulu / YouTube

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.