Харукі Муракамі закликав політиків чесно говорити про коронавірус

Японський письменник Харукі Муракамі заявив, що політики повинні допомогти знизити суспільну невпевненість і страх з приводу коронавірусу і заручитися підтримкою людей, щиро розповідаючи про пандемію.

У двогодинній радіопередачі напередодні Нового року Муракамі в прямому ефірі закликав політичних лідерів «відверто говорити з людьми», щоб уповільнити зростання кількості інфікування, повідомляє uainfo.org з посиланням на AP.

Ці слова всесвітньо відомого японського письменника прозвучали через кілька годин після того, як столиця Японії оголосила про те, що в останній день 2020 року, 31 грудня, кількість нових щоденних випадків захворювання злетіла до рекордних 1337.

«Я думаю, що основна проблема з коронавірусом – це наше невизначене майбутнє, яке викликає у людей почуття страху, гніву і втечі від реальності, що, на мій погляд, є найбільшою небезпекою», – сказав Муракамі в розмові з Нобелівськихм лауреатом, фізіологом Шинья Яманака з Кіотського університету.

«Людям буде важко дотримуватися (антивірусних) заходів, коли політики не передають меседжі», – сказав письменник.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Автор популярних романів Норвезький ліс, Хроніки заводного птаха запустив своє Радіо Муракамі з серпня 2018 року. Воно виходить кожні два місяці на Tokyo FM. У травні 2020 року він випустив заздалегідь записане вдома шоу, щоб підбадьорити людей під час надзвичайного стану через коронавірус у деяких частинах Японії, включаючи Токіо.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.