Карпатська літературна резиденція оголосила цьогорічних учасників

Для участі у Карпатській літературній резиденції відібрали вісім письменників. Про це повідомляє chytomo.com з посиланням на організаторів резиденції.

У резиденції візьмуть участь: Ірина Даневська, Вахтанг Кебуладзе, Анастасія Левкова, Павло Матюша, Олександр Михед, Галина Ткачук, Андрій Шолтес (пише під псевдонімом Bandy Sholtes), Ірина Шувалова.

Обрані письменники працюватимуть на резиденції у жанрах історичного роману, новели, оповідання, поезії, есеїстики та нон-фікшну. Книжки резидентів мають вийти у видавництвах: «Темпора», «Видавництво Старого Лева», «UA Comix», «Фенікс», «Meridian Czernowitz», «Ранок» у співпраці із літагенцією «БараБука», «Люта справа», а також у «Лабораторії законодавчих ініціатив».

Журі резиденції отримало 61 заявку від письменників з усієї України віком від 29 до 67 років, з-поміж яких 22 чоловіків і 39 жінок. Найбільше заявок надійшло від авторів із Києва − 15, з Одеси і Харкова − по 4, зі Львова і Хмельницького − по 3, з Ужгорода, Дніпра і Сум − по 2, а також з Івано-Франківська, Жовкви, Надвірної, Медині, Богородчан, Білої Церкви, Прилук, Запоріжжя, Вінниці, Миргорода, Луганська, Дрогобича та ін. Одна заявка надійшла від авторки з Варшави-Магдебурга.

«Більш ніж половина письменників мотивували своє подання на участь у резиденції можливістю сконцентровано попрацювати над своїм твором, змогою поділитись своїм досвідом, нетворкінгом із колегами й зануренням у творче середовище. Серед іншого, автори також вказували важливість дослідження колориту Карпат, участь у дискусіях та популяризацію своєї творчості», − зауважили організатори резиденції.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Під час участі в резиденції письменники отримають можливість запису буктрейлерів на свої майбутні книги, візьмуть участь в літосвітній програмі для авторів-початківців із лекціями на запропоновані теми, їх долучать до онлайн та офлайн-подій резиденції.

Невдовзі Карпатська літрезиденція оголосить список авторів-початківців, яких журі відбирає з-поміж отриманих 124 заявок.

Резиденцію організовують у селищі міського типу Славське Львівської області, вона триватиме у два заїзди: 2-16 вересня та 20 вересня-4 жовтня. Під час одного заїзду в ній перебуватимуть по чотири письменники. Цього року Карпатську літературну резиденцію організовують за підтримки Українського культурного фонду. Карпатську літературну резиденцію вперше провели у 2017 році.

Додамо, заявки на участь у цьогорічній Карпатській резиденції приймали впродовж липня.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.