Історія Лугандонії: від пітекантропів до орків

В окупованому Луганську презентували підручник, який розповідає про “історію “ЛНР” з давніх часів до сьогодення.

Про це повідомляє Depo.Донбас з посиланням на сайти, підконтрольні бойовикам.

Повідомляється, що авторами “Історії Луганської Народної Республіки з найдавніших часів і до наших днів” стали “доктор” Дмитро Крисенко та “кандидат” історичних наук Галина Корольова.

Вони заявляють, що “посібник”, який вони створили, розповідає про Луганщину “на тлі світової історії і в нерозривному зв’язку з історією Росії з найдавніших часів до теперішнього часу”.

Повідомляється, що автором ідеї “проекту” виступив “ректор” Луганської державної академії культури і мистецтв імені Матусовського Валерій Філіппов.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Підручник ділиться на дві частини: з найдавніших часів до 2014 року і історію Луганській Народної Республіки. Ми простежили причини державного перевороту на Україні в 2014 році, зародження і перемогу суспільно-політичного руху “Російська весна”, референдум та громадянську війну, яка ще не завершилася до теперішнього часу. Ми торкнулися таких питань, як міжнародний статус нашої держави і також питання культури і повсякденного життя “, – розповіла Королева.

Зазначається, що “підручники” на 500 сторінок буде надруковано протягом травня тиражем в одну тисячу примірників і розподілено між бібліотеками шкіл і вузів.