Ірина Цілик відмовилася від звання, яке їй присвоїв Зеленський

Про присвоєння їй звання режисерка дізналася зі ЗМІ.

Письменниця та кінорежисерка Ірина Цілик відмовилася від звання «Заслуженої діячки мистецтв України», яке їй присвоїв президент Володимир Зеленський. Як говорить Детектор.Медіа, вона повідомила про це 11 листопада на своїй сторінці в Facebook.

Пані Цілик вважає недоречним приймати відзнаку, коли «багатьох її колег із кіноспільноти було скривджено несправедливими діями нинішньої влади».

«Щиро кажучи, я дуже хочу бути корисною і заслужити любов та довіру своєї країни різними добрими справами. Але наразі було б недоречно мати таке звання, дивлячись на це з різних точок зору. По-перше, я лише починаю свій шлях у кінорежисурі. Крім того, вважаю недоречним приймати з легкою душею такі відзнаки в часи непевності, коли багатьох моїх колег із кіноспільноти було скривджено несправедливими діями нинішньої влади», – пояснила вона.

Режисерка не знала, що її кандидатуру подали на це звання. З нею також ніхто не зв’язався після присвоєння відзнаки – про неї пані Цілик дізналася зі ЗМІ.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.