Інститут національної пам’яті йде в суд через скасування перейменування Московського проспекту і низки вулиць у Києві

Український інститут національної пам’яті подасть апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва про скасування перейменування Московського проспекту і низки вулиць в українській столиці.

«Мова йде не тільки про проспект Степана Бандери, а про цілу низку вулиць, які були перейменовані на честь абсолютно різних історичних постатей – від військових Армії УНР Олексія Алмазова і Михайла Омеляновича-Павленка до письменника-шістдесятника Євгена Гуцала та відомого лікаря, педагога і гуманіста Януша Корчака, який загинув від рук нацистів», – повідомляє nv.ua з посиланням на пресслужбу структури.

Там додали, що Інститут нацпам’яті готується подати апеляцію і підтримає в суді Київраду.

28 січня Окружний адмінсуд Києва скасував рішення Київської міськради про перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери, а також ще трьох вулиць і провулка.

У 2016 році Московський проспект став проспектом Бандери в рамках процесу декомунізації. З того часу рішення намагалися скасувати кілька разів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У 2019 Окружний адмінсуд скасував перейменування проспекту, але Апеляційний суд залишив рішення Київради в силі.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.