«Єсєнін, нє Єсєнін… какая разніца?..» Орки знищили в Харкові музей російського поета

Центральний корпус школи у Київському районі Харкова, куди влучила російська ракета 2 червня, повністю зруйнований. У сусідньому навчальному блоці вибуховою хвилею вибило вікна, частково обвалилися стіни.

У зруйнованій росіянами школі був єдиний в Україні музей російського поета Сергія Єсеніна, говорить вчителька російської мови та літератури, а також української мови Світлана Бредун.

“Коли прийшла — плакала. А що ще можна відчувати, коли це бачиш? Сьогодні ж Вознесіння Господнє, свято. Учора — День захисту дітей. Нехристі… На Благовіщення вони мені у квартиру гепнули, а зараз вони гепнули у школу. Так хотілося б, щоб побачили вони, ті “асвабадітєлі”, від чого вони звільняють. Тепер у нас тут не буде нічого російського, нічого”, — говорить Світлана Бредун.

У цій школі Світлана працює понад 40 років.

“Якби їм у вуха і в очі оце показати… Але я думаю, вони нічого не знають. Якби ж вони знали, вчилися так, як треба — то й мудрість була б своя”, — говорить Світлана Бредун.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За даними рятувальників, у школі загинула одна людина. Жінку знайшли на сходах, які ведуть до підвалу. У шкільному укритті й досі час від часу ховаються жителі навколишніх будинків. Раніше у школі роздавали гуманітарну допомогу, розповідає житель Харкова Ярослав.

“Коли були бойові дії, сюди люди приходили отримувати гуманітарку — ось прямо тут, біля центрального входу. Коли почалися обстріли дуже сильні, бойові дії почалися інтенсивні, то у всіх школах ховалися звичайні люди, у підвалах. Військових я там ніколи не бачив, я сам ходжу сюди тренуватися на стадіон”, — розповідає Ярослав.

suspilne.media