Головна редакторка програми журналістських розслідувань «Схеми» отримала в США нагороду «Свобода ЗМІ»

Головна редакторка програми журналістських розслідувань «Схеми» Наталка Седлецька отримала нагороду «Свобода ЗМІ» від американського аналітичного центру Transatlantic Leadership Network (TLN). Як інформує detector.media, про це повідомила пресслужба TLN.

Церемонія нагородження відбулась 7 грудня в Національному прес-клубі у Вашингтоні.

Зазначається, що нагороду Седлецькій вручено «за сміливу позицію проти корупції в уряді та судовій системі в Україні». TLN також привітав рішення Європейського суду з прав людини, який став на сторону Седлецької у справі про спробу генпрокуратури у 2018 році отримати доступ до її мобільного телефону.

У своїй промові під час отримання премії Наталка Седлецька подякувала колегам зі Схем та нагадала про журналіста Владислава Єсипенка, заарештованого в окупованому Росією Криму.

Крім того, на урочистій церемонії національною золотою медаллю TLN для нагородили Джексона Діла з Washington Post «за видатну прихильність до найвищих стандартів журналістики, включаючи його відстоювання переслідуваних журналістів і політичних активістів на чотирьох континентах».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Міжнародну золоту медаль отримали Al Jazeera Media Network та Файруз Зіані за документальний репортаж «День в Ухані» з ексклюзивними кадрами з Китаю на ранніх етапах пандемії COVID-19.

Голова ліванського MTV Мішель Габріель Ель Мурр і боснійський видавець відзначеної нагородами газети Oslobodjenje Муйо Селімович також отримали нагороди «Свобода ЗМІ TLN 2021».

Раніше було оголошено лауреатів премії RSF за свободу преси. Ними стали проєкт Pegasus та журналістки з Китаю і Палестини.

Фото: TLN

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.