Голова Спілки письменників привітав колектив Українського Вільного Університету, його студентів і випускників з нагоди 100-літнього ювілею

Український Вільний Університет відзначає 100 років від заснування.

Голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський на своїй сторінці у Facebook привітав колектив Університету, його студентів і випускників з нагоди ювілею.

«З урочистої нагоди — 100-річчя Українського Вільного Університету, від імені Національної спілки письменників України вітаю колектив Університету, його студентів і випускників із цим визначним ювілеєм!

Створений у критичний для української державності час, Університет упродовж десятиліть залишався острівцем вільного українства, розвивав вільну від московсько-більшовицького ярма українську науку, оберігав споконвічну українську традицію.

З Українським Вільним Університетом пов’язані імені визначних діячів українського національного Відродження ХХ-го століття. Його випускниками стали відомі в Україні і в світі політики, письменники, вчені, діячі культури і освіти.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нині, в час новітніх випробувань, Український Вільний Університет продовжує високі традиції, виконуючи надзвичайно важливу місію — поширення правдивої інформації про Україну в світі і виховання нового покоління, спроможного знаходити успішні відповіді на складні виклики драматичного сьогодення».

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.