Глава УГКЦ представив українцям в Угорщині свою книгу про Лесю Українку

Глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) архієпископ Святослав (Шевчук) у рамках  свого візиту до Будапешту презентував українській спільноті свою книгу «Апокриф»/«Чотири розмови про Лесю Українку», написану у співавторстві з українською письменницею Оксаною Забужко.

Як передає ukrinform.ua, про це повідомила у Фейсбуці членкиня Товариства української культури в Угорщині, Голова видавничої комісії при Товаристві «Нова Хвиля» Уляна Княгинецька.

“Ця презентація для українців Угорщини є історичним моментом!”, – написала пані Уляна.

Зазначається, що до презентації книги про Лесю Українку Блаженнішим Святославом Шевчуком в Бібліотеці Іноземної літератури в Будапешті долучилася онлайн її співавторка українська письменниця Оксана Забужко.

“Товариство української культури в Угорщині, як головний організатор заходу дякує за сприяння та допомогу Греко – католицькій церкві, Бібліотеці Іноземної літератури Будапешті та всім тим хто матеріально допоміг, щоб ми достойно відбули презентацію,а саме Столичне Самоврядування українців Угорщини, самоврядування українців Vlll району”, – написала у Фейсбуці голова Товариства української культури в Угорщині, голова Столичного самоврядування українців в Угорщині пані Ярослава Хортяні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Українці Угорщини також отримали нагоду в рамках презентації книги «Апокриф»/«Чотири розмови про Лесю Українку» подарувати Главі УГКЦ україномовне видання Лесі Українки “За правду, браття, єднаймось щиро” шрифтом Брайля, яке вийшло друком у м. Будапешт.

Як повідомляв Укрінформ, Блаженніший Святослав Шевчук нині перебуває з візитом в Угорщині. 11 вересня в церкві Святого Михайла відбудеться Архієрейська служба Божа за участі Блаженнішого Святослава з благословенням дітей.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.