Фільм про український голодомор потрапив до числа кращих у світі фільмів 2020 року

Стрічку польської режисерки Агнешки Голланд «Ціна правди», яка зосереджена навколо теми Голодомору 1932-1933 років в Україні, назвали однією з найкращих у рейтингу від відомого британського The Guardian.

Про це пише uain.press.

Разом із Гаретом Джонсом у добірці опинився фільм-тріумфатор цьогорічного “Оскару”, південнокорейська картина “Паразити”. Також в переліку є картина-володарка “Золотого глобусу”, драма британського режисера Сема Мендеса “1917”.

У фільмі спільного виробництва України, Польщі та Великої Британії розповідають реальну історію молодого валлійського журналіста Гарета Джонса, який прибуває до Москви та знайомиться з журналісткою Адою Брукс. Ада відкриває йому очі на “радянську утопію”, яка не має нічого спільного з реальністю. Гарет, попри смертельні погрози, розпочинає своє розслідування.

Переховуючись від спецслужб СРСР, крок за кроком він розкриває правду про трагедію українського народу: Голодомор, жорстку цензуру, змову та масові репресії. Саме його викриття згодом стануть підґрунтям для роману “Колгосп тварин” Джорджа Орвелла.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Зйомки фільму відбувалися в Україні, Польщі та Шотландії. У широкий український прокат “Ціна правди” вийшла восени 2019 року.