Фільм про Стуса "Заборонений": скандальну сцену суду з Медведчуком-адвокатом таки залишать

Кінокомпанія «UM-GROUP» представила Держкіно готовий фільм «Заборонений», що описує останні роки життя Василя Стуса, його боротьбу з системою та спроби опублікувати свою останню збірку віршів, яку він намагався передати з тюрми на волю.
Зрежисував картину Роман Бровко, спродюсував –Артем Денисов. Авторами сценарію є Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов. У головних ролях: Дмитро Ярошенко, Віталій Салій, Олег Масленніков, Євгенія Гладій, Карина Шереверова, Діана Розовлян, повідомляє Держкіно.
Проект стрічки «Заборонений» з робочою назвою «Птах душі» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Сума його державної фінансової підтримки становить 19,5 млн грн. при загальній вартості виробництва 38,1 млн грн.
Голова Держкіно Пилип Іллєнко після перегляду фільму зазначив: «Вже у вересні глядачі зможуть скласти власне враження про стрічку, що минулого літа опинилася в епіцентрі грандіозного скандалу. Тому я лише підкреслю, що сцена суду над Василем Стусом в картині є».
На широкі екрани «Заборонений» вийде 5 вересня, до Дня пам’яті поета. Нагадаємо, у вересні 2018 року навколо фільму вибухнув скандал через те, що зі стрічки начебто прибрали сцени із проросійським політиком Віктором Медведчуком, який був адвокатом Василя Стуса. Кума Володимира Путіна часто звинувачують у порушенні адвокатської етики у процесах над Стусом та іншими дисидентами. Сам Медведчук своєї провини не визнає.
УЛГ в Telegram: https://t.me/ukrlitgazeta
УЛГ у Facebook: https://www.facebook.com/litgazeta.com.ua

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал