Facebook видалив сторінку 5 каналу через «ворожі висловлювання»

Соцмережа Facebook видалила сторінку 5 каналу. Про це повідомили на сайті каналу.

Причиною видалення соцмережа називає «ворожі висловлювання».

«На нашій сторінці ми оперативно інформували своїх підписників про війну росії проти України. Всі новини, які ми розміщували – правдиві та перевірені. Компанія Meta визначила інформацію про звірства окупантів такою, що порушує стандарти спільноти. Частину пояснень соцмережа надала російською мовою», — зазначили на сайті.

Канал подав апеляцію та готує звернення до Міністерства цифрової трансформації України з проханням допомогти відновити сторінку.

«Закликаємо наших колег та всю блогерську спільноту, а також користувачів соцмереж не мовчати. Багато сторінок обмежують, українських користувачів масово банять через рішення модераторів, які російською мовою пишуть, мовляв, матеріали про російських убивць — це мова ворожнечі. Це має ознаки прямої цензури, яка заборонена Конституцією США, за законами яких працює Meta і її соцмережі», — наголосили на каналі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як повідомлялося, соцмережі Facebook і Twitter видаляють пости користувачів із цитатою загиблого активіста Романа Ратушного. Крім того, Instagram і Facebook блокували дописи з хештегами про злочини російських військових у Бучі – #Bucha і #BuchaMassacre. Згодом дописи поновили.

chytomo.com