Единбурзький книжковий фестиваль цьогоріч планує частково повернутися в офлайн

Единбурзький міжнародний книжковий фестиваль цьогоріч переходить на нові локації та частину подій планує провести наживо. Як інформує chytomo.com, про це повідомляється на офіційному сайті заходу.

Як зазначається, фестиваль відбуватиметься 14 – 30 серпня у залах та на відкритих майданчиках Единбурзького коледжу мистецтв Единбурзького університету. Повна інформація про програму дійства буде опублікована в червні. Однак організатори вже зараз обіцяють низку семінарів, розмов з авторами та читань, які пройдуть в онлайн-форматі. Також, якщо дозволять обставини, деякі події відбудуться наживо, але з дотриманням соціальної дистанції.

Причиною переходу фестивалю на нові локації стали наслідки COVID-19. Так, організатори не можуть виправдати витрати на інфраструктуру у садах Шарлотт-сквер (де фестиваль проходив раніше), оскільки цього року неможливо спрогнозувати продаж квитків.

«У трав’янистому дворику Единбурзького коледжу мистецтв ми, якщо це дозволять правила, відтворимо елементи Книжкового фестивалю, які люблять наші глядачі, – книжкові магазини, кафе та майданчики, на яких можна безпечно зібратися», – зазначив директор фестивалю Нік Барлі.

Організатори фестивалю розраховують, що співпраця з Единбурзьким університетом буде довгостроковою та триватиме і в «післяковідні» роки.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Водночас, за словами Барлі, фестиваль і надалі планує проходити в «гібридному» (онлайн і офлайн) форматі, оскільки це дає можливість «взаємодіяти з авторами та авдиторіями у всьому світі більш відповідально в контексті екології».

Як відомо, Единбурзький міжнародний книжковий фестиваль проводиться щорічно, починаючи з 1983 року, у другій половині серпня. Постійним місцем проведення заходу були сади Шарлотт-сквер. Минулого року через пандемію COVID-19 фестиваль відбувався в онлайн-форматі.

Раніше повідомлялося, що через карантинні обмеження, фестиваль Книжковий Арсенал цього року пройде у змішаному форматі.

Крім того, Болонський ярмарок дитячої книги оголосив нові дати проведення.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.