Джоан Роулінг заробила на «Гаррі Поттері» понад 1,1 млрд. доларів

Шанувальники історії про «хлопчика, який вижив» з нетерпінням чекають на вихід спецепізоду «Гаррі Поттера», прем’єра якого призначена на 1 січня 2021 року.

Напередодні цієї події не можна не згадати і про письменницю Джоан Роулінг, яка створила цей чарівний всесвіт. Про це пише newsyou.info з посиланням на РБК.

Згідно з даними на лютий 2018 року, по всьому світу було продано близько 500 млн екземплярів книг серії, перекладених 80 мовами.

Сумарний виторг становив 7 млрд доларів. Компанія Warner Bros., у свою чергу, заробила на екранізаціях поттеріани 3,9 млрд. доларів, ще 1 млрд. доларів їй принесли продажі прав на телепокази, 1,5 млрд. доларів — відеоігри.

Сама Роулінг у 2019 році була визнана найоплачуванішим письменником у світі. Доходи від продажів книг, прибуток від тематичних парків розваг та касові збори фінальної частини кіносаги збагатили її на 92 млн. доларів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У 2021 році видання The Sunday Times оцінило статки письменниці в 1,1 млрд доларів.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.