Диригентка зі світовим ім’ям Оксана Линів — у шортлисті премії International Opera Awards

Українська диригентка зі світовим ім’ям Оксана Линів потрапила у шортлист престижної міжнародної нагороди International Opera Awards.

Як передає ukrinform.ua, про це повідомили на офіційній сторінці Оксани Линів у Фейсбуці.

«Прекрасна новина – Оксана Линів номінована у шортлисті на звання найкращого оперного диригента 2020 від International Opera Awards. Переможці будуть оголошені на онлайн-церемонії в понеділок, 10 травня».

Також на премію номіновані п’ять відомих світових диригентів : Ален Алтіноглу, Ріккардо Фріца, Едвард Гарднер, Йоана Мальвіц та Кирило Петренко.

International Opera Awards – міжнародна нагорода в оперному жанрі, яка присуджується щорічно. Премію заснував у 2013 році Гаррі Гайман, британський бізнесмен, меценат і прихильник опери, та Джон Еллісон, редактор журналу «Opera».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як повідомляв Укрінформ, Оксана Линів була названа «Найкращим диригентом 2020 року» за версією оперного часопису «Oper!Das Magazin».

Оксана Линів – українська диригентка, народилась у Львівській області. Засновниця та художній керівник фестивалю LvivMozArt, засновниця та головний диригент Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU.

Оксана Линів працює з провідними оркестрами та оперними театрами Австрії, Німеччини, Чехії, Франції, Швейцарії, Іспанії, Швеції, Естонії, Угорщини, Румунії, Японії та України. З 2008 по 2013 роки Оксана Линів працювала диригентом в Одеському національному театрі опери і балету. В 2013/2014 працювала музичною асистенткою генерального музичного директора та диригента Баварської державної опери — Кирила Петренка, у 2015 році Оксану Линів визнали найкращим диригентом Баварської державної опери у номінації «Класична музика».

Починаючи з сезону 2017/2018, вона стала головним диригентом Опери Ґраца та філармоні́йного оркестру Ґраца, першою жінкою на цій посаді.

Сезон 2019/20 відзначений важливими дебютами з Берлінською державною капелою Мюнхенською філармонією, Даніелем Баренбоймом в Берліні.

У 2021 році Оксана Линів буде першою жінкою-диригенткою за всі 145 років історії Байройтського фестивалю, яка диригуватиме на найпрестижнішому оперному фестивалі світу.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.