До 90-річчя Григора Тютюнника оголошується збір коштів на встановлення меморіальної дошки

Творчість його сяє нездоланними вершинами граненого українського слова. Як ніхто інший він надзвичайно високо підніс планку в мистецтві письма. Велич Григорової прози в одкровенні краси, яку до нього здатні були виспівати лише поети. Ніхто й досі не перевершив його глибин і просторів, у яких вільно й природно розкошує рідне слово. Та ще з такою духмяністю, що взяв би й пив оту красу! І у кожному рядку –  біль за свій народ! Влучно сказав Анатолій Дімаров: «Григір не писав, він малював!»

Ми з ним  розминулися у часі; моя любов до творів Тютюнника прийшла вже у зрілому віці. Через радіо і бібліотеку. Захопився так, що перечитавши усі твори, шукав зустрічі з його дружиною Людмилою Василівною, друзями Анатолієм Дімаровим, Петром Засенком, Григорієм Булахом. Інтерв’ю з ними друкував у «Дзеркалі тижня» і «Україні молодій». А чого варті зустрічі із золотою людиною – професором Олексієм Неживим, який найбільше прислужився у дослідженні творчості митця.  І в кожній розмові – про Григора!

Тому сьогодні, напередодні його ювілею, який відзначатимемо в грудні, звертаюся до громади з пропозицією.

До 90-річчя письменника ми з вами можемо долучитися до ініціативи встановлення меморіальної дошки на будинку, де він прожив останні 13 років: м. Київ, вул. Раєвського, 28. Відомий скульптор Микола Білик уже взявся до роботи.

Небайдужі можуть переказати гроші на картку Приватбанку: 5363 5420 1257 3193 Новакович Руслан. Аби унеможливити шахрайські дії, перед тим, як переказати кошти, зв’яжіться зі мною за телефоном 050-358-85-20 і я продублюю вам номер картки.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.