Для Зеленського організували у соціальних мережах “ботоферму”, яка атакує опонентів – Княжицький

У соціальних мережах створена спеціальна мережа ботів, яка працює проти опонентів Володимира Зеленського і усіляко хвалить його самого.

Як повідомляє prm.ua, про це з трибуни Верховної Ради заявив народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Микола Княжицький. Він зазначив, що за даними журналістського розслідування об’єктами атак “ботоферми” є п’ятий президент Петро Порошенко, голова Верховної Ради Дмитро Разумков, народний депутат Гео Лерос, колишній в’язень Кремля Олег Сенцов та інші.

“Вчора сайт “Букви” оприлюднив велике дослідження, в якому прямо йдеться про те, що створена ціла низка груп ботів, механізмів у соціальних мережах для того, щоб знищувати і принижувати цілу низку українських політиків. Це різні люди. Серед них Петро Порошенко, п’ятий Президент України. Але не лише він. Серед них і Голова Верховної Ради Разумков, і колишній керівник Офісу Президента Богдан, опозиційний зараз депутат Гео Лерос, Арсеній Яценюк, в’язень Кремля Олег Сенцов і багато інших людей”, – говорить Княжицький.

“Є одна людина, яку хвалять ці ботівські соціальні мережі – це Володимир Зеленський”, – констатує Княжицький.

Він наголосив, що соціальні мережі засуджують подібні практики в усьому світі. “Але вперше ми маємо випадок, коли влада через соціальні мережі, через ботів коштами невідомого походження бореться з опозицією. Хто платить за це? Ми, платники податків”, – заважує депутат.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Що означають такі підходи і така робота проти опозиції, де брехня поширюється сотнями тисяч за народні гроші в соціальних мережах? Це свідчить про початок диктатури. Є лише одна країна, яка дозволяє собі це робити, і ця країна на Сході. Ця країна-агресор Росія, де опозицію кидають у в’язниці, принижують через засоби масової інформації. І так де так, як зараз українська влада, витрачають мільйони їхніх рублів на те, щоб принижувати лідерів опозиції”, – наголошує Княжицький.

“Давайте зупинимось, бо коли радник керівника Офісу президента Подоляк каже, що пора подумати, щоб закрити опозиційний канал “Прямий” і не стидається цього, то завтра вони не стидатимуться того, щоб закрити кожного з вас”, – переконаний народний депутат.

Десятки тисяч доларів та понад сотня фейкових акаунтів: у скільки Офісу Зеленського обійшлась ботоферма у Facebook.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.