“Для початку треба вирішити фінансові проблеми” – Ткаченко про керування Мінкультом

Нардеп від “Слуги народу” Олександр Ткаченко, якого хочуть призначити міністром культури та інформаційної політики, каже, що галузь в “не кращому становищі”. Про це повідомляє gazeta.ua.

“Має бути процедура. Це подання йде від Кабінету міністрів. У нас завтра комітет. Якщо подання буде – то розглядатиметься на комітеті і лише після цього виноситися до зали Верховної Ради”, – сказав він.

“Оскільки ми останні 2 місяці активно співпрацювали з міністерством, оскільки там була виконувачка обов’язків Світлана Фоменко, ми змушені були перейматися багатьма проблемами, які є в міністерстві. Те, що ми очевидно бачимо на сьогодні, це необхідність допомоги культурі і креативним індустріям. Секвестр бюджету відбувся. На жаль, індустрія і культура в цілому знаходяться в не кращому становищі. Найголовніше для нас питання – виживання і можливості поставити культуру та індустрії на ноги через економічну кризу.

Щойно розмовляв, обленерго починають відключати музеї за копійчани борги, бо не йдуть проплата 8 тисяч гривень чи ще щось. Це не нормально. Це на порядку денному насамперед. Якщо вирішимо це питання, потім будемо говорити і про наступні кроки”, – сказав він журналістам перед засіданням парламенту.

Також Ткаченко заявив про “завершення реформування галузі”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Але для початку треба вирішити фінансові проблеми”, – сказав нардеп.

“У Довженко-центр нам потрібно йти. Я вчора розмовляв з Іваном Козленком (директор центру. – Gazeta.ua), ми будемо розбиратися у цій ситуації. Також поспілкуємося з пані Кодерчук (голова Держкіно. – Gazeta.ua) і пані Фоменко. Бачу певні непорозуміння з проходженням фінансових документів. Нам важливо, щоб Довженко-центр працював”, – зазначив Ткаченко.