«Дешевий трюк, скандал і ганьба». Серіал «Емілі в Парижі» обурив соцмережі через українку-крадійку

У грудні 2021 року на стрімінговому сервісі Netflix вийшов другий сезон серіалу «Емілі в Парижі» про пригоди американки у французькій столиці.

У новому сезоні серіалу з’явився новий персонаж – подруга Емілі Петра, яка приїхала до Парижа з Києва.

З головною героїнею Петра познайомилася на курсах французької мови. Як пише ms.detector.media, у серіалі Петра показана неосвіченою дівчиною, яка має специфічний акцент і смак до одягу, однак вона швидко потоваришувала з Емілі.

В одному з епізодів дівчата опинилися в магазині брендового одягу, де Петра поцупила для себе та подруги одяг. Емілі присоромила Петру та сказала повернути одяг в магазин, однак та відповіла українською: «Ти що, здуріла, мене ж за це депортують».

Тоді Емілі вирвала з її рук одяг і сама пішла до магазину повертати поцуплене.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Роль Петри виконала актриса Дар’я Панченко, яка раніше знімалась у французьких детективних серіалах.

В Україні користувачі соцмереж здебільшого негативно відреагували на появу нового персонажу в серіалі. Однак є і такі, які вважають обурення безпідставним.

Першою обурення висловила в інстаграмі Євгенія Гаврилко, яка назвала появу в серіалі українки Петри «дешевим трюком та ганьбою».

«Такий собі дешевий трюк, скандал і ганьба. Не можу повірити, що це все ще відбувається в 2021 році. Час, коли ми демонструємо повагу до всіх націй і статей. Час, коли ми боремося зі всіма стереотипами, що руйнують світ та міжкультурні відносини. Час, коли з таких жалюгідних речей ніхто не сміється. Ви показуєте українку як людину без відчуття смаку та гідності. Дурною, неосвіченою злодійкою. Ви серйозно?» – пише Євгенія в інстаграмі.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.