Держкіно виклало історичні фільми у відкритий доступ

Доступними до офіційного безкоштовного перегляду стали повнометражні фільми “Червоний”, “Зрадник”, «Іван Сила», а також короткометражний “Олександр Довженко. Одеський світанок”.

Як повідомляє Держкіно, кіномани мають змогу переглянути на їх Youtube-каналі п’ять нових українських стрічок, серед яких чотири стрічки на історичну тематику. У відкритий доступ потрапили:

– історичний бойовик Червоний Зази Буадзе, знятий за однойменним романом Андрія Кокотюхи про часи сталінського терору та воїнів УПА, які піднімають перше повстання у таборі ГУЛАГ;

– дитячий пригодницький фільм Віктора Андрієнка Іван Сила / Strong Ivan про вихідця із Закарпаття Івана Фірцака, який у 1928 році був визнаний найсильнішою людиною планети. Деякі силові трюки Івана Фірцака-Кротона й досі ніхто не може повторити!

– короткометражний документальний фільм “Олександр Довженко. Одеський світанок” про історію становлення видатного кінорежисера Олександра Довженка, який фільмував свої перші стрічки в Одесі. У ролі Довженка – музикант та актор театру й кіно Сергій Бабкін/Сергей Бабкин;

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

– заснований на реальних подіях фільм Марка Хаммонда Зрадник / The Traitor про 1970-ті роки радянської України: куратор Одеської студії від КДБ дає наказ дівчині-стажеру редагувати фільм знаного режисера про події української “громадянської війни”.