Державна установа «Енциклопедичне видавництво» представила рекомендації для створення Великої української енциклопедії

 
23 квітня Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» презентувала нові видання, які містять методичні рекомендації для створення електронних енциклопедій та електронної версії Великої української енциклопедії.
Про це повідомляє ЛітАкцент.
Участь у презентації взяв перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.
Доктор історичних наук, професор, директор Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» Алла Киридон представила науковій громадськості два видання — монографію «Енциклопедичні видання в сучасному інформаційному просторі» та методичні рекомендації «Редакторська підготовка текстів е-ВУЕ». Вона нагадала, що робота над друкованою версією ВУЕ, перший том якої побачив світ в 2017 році, теж розпочиналася з методичних рекомендацій.  А вже за місяць-два видавництво має презентувати портал ВУЕ.

«Для нас важливо було створити щось унікальне… Ми розглядали  функціонування електронних енциклопедій у сучасному інформаційному просторі, але універсального типу енциклопедій не було створено. Тому для нас було важливо все осмислити. І наші напрацювання є в цій монографії», — сказала Алла Киридон, додавши, що понад 30 авторів надали для монографії свої матеріали.

Як зауважив Богдан Червак, нові видання є ілюстрацією великої наукової роботи, яку проводить Енциклопедичне видавництво з метою підготовки та випуску в світ повноцінної української енциклопедії.

«У наш час українська енциклопедія не може бути лише в паперовому вигляді, у вигляді книжки, це має бути повноцінний інтернет-портал з дотриманням усіх сучасних вимог. Тільки тоді ми можемо говорити про те, що наша енциклопедія відповідає духові часу», — зазначив Богдан Червак.

Він наголосив, що підготовка двох версій ВУЕ – електронної і паперової – є складна і відповідальна справа, тому Держкомтелерадіо надасть необхідну підтримку для реалізації цього проекту.
«Велика українська енциклопедія» (ВУЕ) — універсальне довідкове видання— створюється у двох взаємодоповнювальних версіях: багатотомного друкованого видання і онлайн-порталу. Цей проект реалізується Державною науковою установою «Енциклопедичне видавництво». Науково-методичний супровід підготовкою ВУЕ здійснює Національна академія наук України. Серед авторського колективу – співробітники академічних інститутів, наукових установ, державних інституцій, викладачі вищих навчальних закладів, музейники, представники громадських організацій.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал