Депутат Київської міськради від “Батьківщини” процитував у Фейсбуці “Майн кампф” Гітлера

Депутат Київської міськради від партії Юлії Тимошенко “Батьківщина” Михайло Ковальчук опублікував в Фейсбуці уривок з автобіографії Адольфа Гітлера “Моя боротьба”. Про це повідомляє strana.ua.

Пост з розлогою цитатою в акаунті соратника Тимошенко з’явився увечері 5 серпня. До цього часу він зібрав 89 лайків (включаючи 10 сердечок), а п’ятеро користувачів ним навіть поділилися.

“Веган, громадський діяч і журналіст” (як характеризує себе Ковальчук) привів цитату з глави III опусу Гітлера. Глава носить назву “Загальнополітичні роздуми, пов’язані з моїм віденським періодом”.

У цитаті фюрер пише про силу слова, його вплив на маси. Звертаючись до “марнославних писак” свого часу, Гітлер заявляє, що всі “великі перевороти” ніколи не робилися за допомогою пера “літературних естетів і салонних героїв”. Рушійна роль в революціях і народних рухах, за Гітлером, належала насамперед “чарівній силі усного слова” і “силі гарячої пристрасті”.

Цю думку Гітлер розписує на кілька абзаців, які і привів Ковальчук.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Цитату депутат проілюстрував, судячи з усього, фотографією з Євромайдану, на якій люди в балаклавах і без них позують з прапорами ОУН, ймовірно, в одній із захоплених на київській площі будівель.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.