Чернівецькі письменники стурбовані намірами Міністерства культури припинити фінансування Національних творчих спілок

«Ми, члени Правління Чернівецької обласної організації НСПУ, глибоко стурбовані оприлюдненими у ЗМІ намірами керівництва Міністерства культури, молоді та спорту України припинити часткове державне фінансування усіх Національних творчих спілок, зокрема і НСПУ.

Вважаємо таке рішення вкрай недоречним, що не містить жодних аргументів.

До того ж, що важливо, не годиться одним розчерком пера перекреслити величезне значення Національних творчих спілок для України і її народу, особливо нині, коли на Сході держави йде війна.

По суті, творчі організації, котрі й так животіють, ледь виживаючи за цих умов через мізерне фінансування, завдяки вічному патріотизмові і відповідальності письменників, вражають неабиякою вірністю рідному слову і рідній Вітчизні.

Прикро визнавати нерозуміння з боку відомства, яке мало б насправді піклуватися про Національні творчі спілки. Японія досягла вершин в усьому тільки тому, що в першому тисячолітті н.е. розпочала саме з культури, її розвою, як свого часу прорекла українська письменниця із Буковини Ольга Кобилянська.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Її послідовники мають змогу без будь-якої аналітики заявити наступне: у сусідній Румунії українські письменники з допомогою цієї країни отримують гарантоване право на фінансування двох (!!!) книг щорічно.

Приклад, гідний подиву!

Чому цього нема на предковічних теренах!

Ми висловлюємо незгоду із поспішними намірами Міністерства культури, молоді та спорту України і просимо переглянути нав’язливе Національним творчим спілкам рішення».

Прийнято на засіданні Правління Чернівецької обласної організації НСПУ

6 березня 2020 року.