Британська королева написала листа прикарпатській письменниці

Прикарпатська письменниця Ольга Деркачова отримала лист від королеви Великобританії Єлизавети ІІ. У ньому королева подякувала за висловлені співчуття з приводу смерті свого чоловіка принца Філіпа. Про це повідомляє suspilne.media з посиланням на Ольгу Деркачову.

Написати листа до Єлизавети ІІ Ольга Деркачова захотіла у квітні, коли дізналася про смерть принца Філіпа. За словами письменниці, вона просто мала бажання висловити свої щирі співчуття.

“Я вчилася в школі з поглибленим вивченням англійської мови, ну і, відповідно, чимала увага приділялася історії і літературі Великобританії. З того часу побувати в Англії було однією із моїх дитячих мрій, як і от просто написати листа королеві Великобританії. Потім ми виростаємо, а мрії залишаються десь глибоко в спогадах”, — розповідає Ольга Деркачова.

Лист королеві авторка написала від руки, адресу знайшла у відкритому доступі в Інтернеті. А от на відповідь не очікувала.

“Я отримала у відповідь листівку із словами вдячності за те, що висловила співчуття. Зрозуміло, що на відповідь не очікувала, просто це була якась така внутрішня потреба висловити співчуття людині, якою я захоплююся. Я була здивована, коли сьогодні відкрила поштову скриньку і побачила лист”, — говорить Ольга Деркачова.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.