Боротьба з дезінформацією: посли G7 підтримали санкції проти телеканалів Козака

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з послами країн “Великої сімки”, які підтримали закриття каналів “112 Україна”, NewsOne і ZIK.

Як інформує prm.ua. про це йдеться у повідомленні послів G7.

Як зазначається, сторони провели продуктивний діалог, посли заслухали план Зеленського щодо судової реформи, а також привітали початковий прогрес у питанні СБУ.

“Посли погодилися, що існує потреба боротися з дезінформацією в рамках свободи і плюралізму ЗМІ”, – йдеться в повідомленні.

Вони також підкреслили необхідність судової реформи, включаючи реформу Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Крім того, посли стурбовані законопроєктами № 3711 і 4229, оскільки вони не забезпечать відбір чесних суддів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Зазначимо, що рішення про закриття телеканалів було прийняте у 2018 році за Порошенка Постановою ВР про санкції. Серед авторів були Ігор Лапін, Сергій Висоцький, Тетяна Чорновіл та інші. За постанову “Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” проголосували 4 жовтня 2018 року 229 депутатів.

Раніше Британія і Канада підтримали застосування владою України санкцій стосовно народного депутата Тараса Козака і трьох телеканалів.

Як відомо, 2 лютого Володимир Зеленський підписав указ про введення санкцій проти нардепа від ОПЗЖ та соратника Віктора Медведчука Тараса Козака і контрольованих ним телеканалів каналів “112-Україна”, NewsOne, ZIK – “Новий формат”, “Аріадна ТВ”, “ТВ Вибір”, “Партнер ТВ” та “Лідер ТВ”, “ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ “112-ТВ”, “НОВИНИ 24 ГОДИНИ”, “Нові комунікації”.

Нагадаємо, Олександр Турчинов заявив, що в основі санкцій РНБО проти проросійських телеканалів лежить ініціатива проєвропейської коаліції 2018 року.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.