«Бандера» в Польщі вчинив переполох

Польському перевізнику довелося вибачатися за вантажівку, український водій якого розмістив на лобовому склі великий банер з написом “Бандера”.

Про це повідомляє ” Європейська правда ” з посиланням на портал Onet.

Водій, якого найняли одного з транспортних компаній Свєнтокшиського воєводства, розмістив за склом великий банер з прізвищем Бандери, що охоплює майже всю ширину кабіни.

Таким чином, напис “Бандера” стала одним з найпомітніших елементів вантажівки, привертаючи увагу більше, ніж, наприклад, позначення перевізника.

При цьому вантажівка здійснював міжнародні рейси на польських реєстраційних номерах.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Хтось сфотографував його на території Італії, фотографія потрапила в Facebook та одразу ж викликала там величезний скандал.

Тему висвітлили польські ЗМІ, зокрема портал “Lublin112.pl”. Його автори повідомили про банері власнику вантажівки, попросивши прояснити справу. Компанія розмістила свою відповідь на Facebook.

“У зв’язку з інформацією, що надходить до нас вчора і сьогодні, ми безапеляційно відмежовуємося від пропаганди діяльності будь-якої ідеології, з якою був пов’язаний Бандера. Ми розуміємо серйозність ситуації. Ми не терпимо таких дій. Ми нічого не знали про цю ситуацію, ми про все дізналися з Facebook. Ми приносимо вибачення всім, хто постраждав від цієї ситуації. Водій був притягнутий до відповідальності. Ми відреагували відразу після отримання інформації “, – заявив перевізник.

До відповіді компанія доклала фотографію, на якій скло вантажівки вже позбавлене написи “Бандера”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.