Авторка книги “Щоб вижити: Подорож північнокорейської дівчини до свободи ” –про відповідальність Китаю за диктатуру в Північній Кореї

Комуністична партія Китаю (КПК) несе відповідальність за трагедію в Північній Кореї, і остання” не змогла б функціонувати “без них, вважає північнокорейська дисидентка Йонмі Пак.

Як повідомляє epochtimes.com.ua, в інтерв’ю програмі EpochTV “American Thought Leaders” Пак, автор книги “Щоб вижити: Подорож північнокорейської дівчини до свободи “, сказала, що КПК грала і продовжує грати величезну роль у “встановленні диктатури” в її рідній країні.

“Без Китаю королівство [Північна Корея] ніколи не зможе існувати”, — сказала Пак. “І єдина причина, по якій Північна Корея протрималася так довго, майже вісім років на цей час, це завдяки КПК”.

“Без Китаю Північна Корея не зможе функціонувати навіть один день, навіть якщо говорити про ракетні випробування. У Північній Кореї немає нафти, Кім Чен Ин не зможе і дня проїхати на своєму Mercedes Benz, якщо Китай не дасть нафту, так як же вони будуть випробувати ядерні ракети, якщо вони не отримають від них нафту? Ніяк.

“І в тому-то і справа, що люди не знають, хто насправді несе відповідальність за цю трагедію; це Китай. І, звичайно ж, Кім Чен Ин частково несе відповідальність, але коли справа доходить до відповідальності, китайська політика набагато ширше, вони сприяють цій диктатурі “.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Пак розповіла про тактику “промивання мізків”, що використовується для пригнічення північнокорейського народу, включаючи голод, катування і систематичні зґвалтування поряд з обмеженим освітою.

“У Північній Кореї є така річ серед простих людей: ви з’їдаєте обід, але потім турбуєтеся про вечерю. Ви турбуєтесь про вечерю: “Як я знайду вечерю?”. Коли ви знайдете вечерю, ви подумаєте: “Добре, я прожив один день, але як я виживу завтра? “.

“Ми не знаємо, чи знайдемо ми їжу на завтра чи ні. Тому кожну хвилину свого існування турбуєтеся про своє виживання, турбуєтеся про пошук їжі. Тому, коли ви щохвилини турбуєтеся про своє виживання, ви не будете думати про те, що таке свобода? У чому сенс життя?

“Ми ні про що не питаємо, ми в такому розпачі, і тому режиму так легко контролювати населення, коли воно так слабо, так відчайдушно, що у нього немає часу думати про щось, крім виживання і пошуку їжі. У якомусь сенсі це дуже ефективний спосіб контролю над населенням, але це катування.

«Бути голодним гірше, ніж бути зґвалтованим, це найгірша форма тортур, яку ви можете випробувати, і саме так режим використовує цю диверсію в якості інструменту, щоб контролювати свої мільйони і мільйони північнокорейців в цьому 21 столітті ».

Пак також зазначила, що величезна кількість північнокорейців втекли з країни в Китай, але багато хто з них стикаються з подальшими тортурами і обмеженою свободою навіть після втечі, а величезна кількість жінок стають жертвами секс-торгівлі.

“На цей час в Китаї ховається близько 300 000 північнокорейців. Більшість з них — жінки, і всі вони є жертвами торгівлі людьми, буквально 99 відсотків з них “, — пояснила Пак.

“Річ у тім, що північнокорейці не визнаються китайським урядом як біженці, вони називають нас втікачами, тому вони намагаються зловити нас і відправити назад до Північної Корею, що схоже на піймання євреїв і відправку їх назад в концентраційні табори. Це злочин проти людяності”.

Пак вказала на паралелі між її власним досвідом у Північній Кореї і тим, що вона бачить зараз в Америці, особливо під час навчання в Колумбійському університеті. Автор зазначила, що, як і в Північній Кореї, американська система освіти прийняла особливу ідеологію при викладанні історії країни, яку вона вважає “самогубством західної цивілізації”.

“В кожному окремому класі робиться висновок, що американська основа — це сліпа прихильність, а основа конституції — це як його дерево, расиста і білої переваги, єдиний спосіб, яким ми можемо заново побудувати, це знести все, що у нас є до єдиного, і побудувати так званий рай, який вони описують”, — сказала Пак.

“І це прищеплюється кожній людині, яка навчається в Колумбійському університеті. І навіть на заняттях з еволюції висновок зводиться до агресивної стороні білої людини”. “Це настільки сумно, що академічна спільнота не може відірватися від цієї ідеології, адже мова йде не про відкриття істини. Вся справа в політкоректності. І це просто несамовито, бачити самогубство західної цивілізації”.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.