Арестович: “Кінець армії мерців і кінець Кощія близький»

За його словами, намагатися оточувати одночасно чотири великі міські агломерації (Київ, Харків, Маріуполь, Миколаїв) 200 тисячами військ, рознесених на дистанції в 500 км, “можуть тільки повні ідіоти”.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що російській армії в Україні – кінець.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, інформує UAINFO.org.

“Чесно кажучи, як військовий, я не бачу варіантів для російської армії в Україні. Вони ще рухаються за інерцією наказів, але намагатися оточувати одночасно чотири великі міські агломерації (Київ, Харків, Маріуполь, Миколаїв) 200 тисячами військ, рознесених на дистанції в 500 км, можуть тільки повні ідіоти”, – вважає Арестович.

Він додав, що Росія спробує призвати резервістів і направити їх в Україну, але без бойового злагодження, на яке немає часу, і на старій техніці.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Тому, за словами Арестовича, вони стануть “мастилом для наших багнетів”.

“Ще буде якась там спроба “штурму Києва”, спроба підрізати Харків і Суми, оточити Миколаїв, але це все вже інерція”, – додав він.

Радник глави ОП додав, що якби росіяни не були боягузами, то один з генералів запропонував би Путіну варіант виходу з України “зі збереженням хоч якогось обличчя”.

“Але проблема в тому, що і цей варіант їм не допоможе. По-перше, не знайдеться такого генерала. Для цього потрібна особлива мужність-громадянська, яку давно втратили російські військові. По-друге, хворий ботоксний старий замкнувся в бункері і нікого вже не слухає, згинаючись все нижче і нижче під вагою скоєного – причому, в першу чергу, для свого, російського народу. По-третє, їх наріже, затягне і розчинить сама наша земля. Партизани і добровольці, спецназ і піхота, авіація і десант, артилерія і ракетні війська доб’ють і стали в оборону, і намагаються вирватися”, – підкреслив він.

Арестович зазначив, що російські війська вже їдуть за інерцією, “вони ще не зрозуміли, що вже померли, що сама ця земля повстала проти них і самі закони ймовірності повернулися не в їхній бік”.

“Що їх закрутили вихорами, заморили, заблукали і з’їдають наші степи, наші Мавки і Солохи, наші мольфари і вовкулаки, наші Пацюки і характерники, круки і привиди. Російській армії в Україні кінець”, – вважає він.

На думку радника керівника ОП, в Україні російських військових чекає не почесна нічия, а “натуральна військова поразка”.

“Їм тут кінець. Страшний, розгромний, ганебний. Такий, що здригнеться сама історія. І це буде закономірний фінал цього затхлого, свинцевого, нелюдського режиму. Ні, нам ще доведеться постріляти. І ще буде страшно, і буде ще їх просування вперед, і ще буде загроза Києву, і будуть ще авіаційні та ракетні удари, і будуть ще наші полеглі”, – додав Арестович.

Він додав, що”кінець армії мерців і кінець Кощія близький, вже зійшли зелені паростки їх поразки”.