Антон Дробович відповів Путіну на його статтю татарською мовою

Голова УІНП Антон Дробович опублікував відгук на статтю Путіна татарською, а також російською та українською мовою.

На сайті InformNapalm опубліковано відгук голови Українського інституту національної пам’яті Антона Дробовича на статтю за підписом В. Путіна “Про історичну єдність росіян та українців”.

Стаття має назву “Про історичну єдність в тюрмі народів”. Прочитати статтю можна українськоютатарською та російською мовами.

“Українці не тримають зла на народи Росії. Ми усвідомлюємо, що татари та інші є заручниками і знаряддям імперської політики Москви” – йдеться у статті.

“Реалії Татарстану та інших республік наочно демонструють Україні, що будь-які тісні відносини з Росією в перспективі ведуть до втрати незалежності, русифікації, позбавлення прав громадян, економічного визискування, соціальних та екологічних катастроф. І для нас не стане втіхою, якщо це знову оголосять “спільними для нас всіх проблемами”. Від влади, яка постійно генерує ці проблеми, треба просто триматися подалі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Мені дуже прикро, що наразі Татарстан для України є прикладом того, чого варто всіма силами уникати. Але колись настане той день, коли і громадяни Татарстану самі вирішуватимуть свою долю” – резюмував Антон Дробович.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.