"Анатомія окупації": у Києві презентували книгу про анексію Криму

В рамках «Книжкового арсеналу» в Києві відбулася презентація збірки «Книга свідчень: анатомія кримської окупації», написаного у співавторстві з кримською журналісткою Ганною Андрієвської і співробітницею Українського інституту національної пам’яті Оленою Халімон.
УЛГ в Telegram: https://t.me/ukrlitgazeta
УЛГ у Facebook: https://www.facebook.com/litgazeta.com.ua
Автори включили до збірки спогади як переселенців з Криму, які виїхали на материкову Україну, так і кримчан, які залишилися на півострові. Частина книги присвячена свідченнями кримчан про військове захоплення півострова, репресії російської влади, методи впливу російських спецслужб на людей, правозахисному русі, яке намагається «виживати» на півострові, йдеться в прес-релізі видавництва, яке випустило книгу, пише Крим.Реалії.
«Книга свідчень. Анатомія російської анексії Криму» присвячена аналізу кримських подій весни 2014 року і факторів, які багато років сприяли цьому. Військово-окупаційний механізм тих подій спонукав не стільки бойовий арсенал, скільки сила слова – брехні і пропаганди. Навряд чи операція по захопленню Криму була б для Росії такою успішною і швидкою без задіяння потужних інформаційних операцій», – йдеться в книзі.
Автори книги аналізують і розповідають, як «з’являлися міфи, якими лякали кримчан навесні 2014 року і якими тепер Кремль виправдовує захоплення українського півострова».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал