Альянс письменників Кореї напише 70 літературних творів про велич Кім Чен Ина

Сестра лідера КНДР Кім Йо Чон, яка вважається другою найважливішою фігурою режиму, поставила завдання Альянсу письменників Кореї, написати 70 літературних творів, які б прославляли велич Кім Чен Ина та Трудової партії Кореї. Про це повідомляє chytomo.com з посиланням на dailynk.com.

Кім Йо Чон, яка обіймає посаду заступниці директора департаменту пропаганди, видала наказ ще 12-го лютого – після того, як Кім Чен Ин виїхав на білому коні на гору Паекту, що спровокувало постійний потік звичайних північнокорейців до місцевих революційних місць.

Під час візиту на гору Паекту Кім Чен Ин у супроводі партійних чиновників придумав термін «Університет гори Паекту», який, по суті, закликав північнокорейців отримати «освіту» на горі Паекту, відвідуючи місця, де відбувалися важливі події революції.

Оповідання, повісті та романи мають бути написані до 10 жовтня, коли в країні відзначатимуть 75-ту річницю заснування Трудової партії Кореї. Планується, що нові тексти стануть продовженням «Безсмертної історії» (серія книжок про життя Кім Ир Сена) та «Безсмертного лідерства» (ще одна серія книжок про життя Кім Чен Ира).

Водночас повідомляється, що епідемія коронавірусу завадила письменникам, які розпочали роботу над проєктом, здійснити подорожі селами, школами та фермами Північної Кореї, під час яких планували зібрати потрібний матеріал для майбутніх творів. До цього задуму планують повернутися після того, як загроза від вірусу спаде.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як відомо, у 2012 році Альянс корейських письменників зазнав масштабної чистки після приходу до влади Кім Чен Ина, що призвело до масового скорочення кількості письменників в організації. Після цього сестра диктатора Кім Йо Чон почала опікуватися вихованням нового покоління письменників.