3 вересня вийшов у прокат фільм-відкриття «Молодості» – драма «Забуті»

Історія кохання тих, хто не забув ким є насправді, і про кого не маємо права забути ми. Коли війна нищить все навколо: пізнавані пейзажі, знайомих людей, звичне життя – залишається стиснути кулаки і не дати зруйнувати себе. Ця боротьба об’єднала вчительку Ніну та сімнадцятирічного Андрія. Пристрасть, яка спалахнула між ними – чи не єдина зброя проти усього божевілля, що відбувається навколо. Події фільму – це не лише хроніки сьогодення, це актуальна спроба розібратися в тому, на що здатне кохання.

Важливою частиною стрічки є відеоперформанс Марії Куліковської. Марія власноруч розстріляла 6 фігур-зліпків, створених у процесі зняття форм з тіла художниці, і відлитих в балістичному милі, та зіграла роль пропагандистської журналістки. Ця сцена відтворює реальні події, які сталися у 2014 році зі скульптурами художниці на території захопленого бойовиками так званої “ДНР” арт-центру сучасного мистецтва “Ізоляція” у Донецьку. Роботи були використані як мішені і розстріляні для візуалізації того, що “відбудеться з усіма, хто не згоден з мораллю і принципами Д/ЛНР”.

Як повідомляє ukrrain.comсвітова прем’єра “Забутих” відбулася на Варшавському міжнародному кінофестивалі в рамках конкурсної програми “1-2”, де фільм було відзначено Спеціальною премією журі. Також проєкт стрічки був представлений у рамках секції Work-in-progress Одеського міжнародного кінофестивалю, де отримав приз Українського Інституту як проєкт з найбільшим міжнародним потенціалом.

Фільм знятий у копродукції України та Швейцарії, за підтримки Міністерства культури України та Федерального управління культури Швейцарії.

Попередня дебютна стрічка Дарії Онищенко “Істальгія” здобула визнання на міжнародних кінофестивалях, отримала багато призів, вийшла в широкий кінопрокат та була однією з найперших копродукційних картин в Україні, зробленою відповідно до Європейської Копродукційної Конвенції.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Драма “Забуті” виходить у широкий український прокат 3 вересня. Проєкт «Доступне кіно» підготував версію офіційного трейлера стрічки зі звукоописом та розгорнутими субтитрами, а за допомогою спеціальних додатків Earcatch та Subcatch для смартфонів, глядачі з порушенням зору та слуху зможуть подивитися фільм у кінотеатрах.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.