100 героїв оборони Донецького аеропорту. Генштаб показав полеглих в ДАП воїнів – відео

Сьогодні, 20 січня, Україна відзначає День пам’яті захисників Донецького аеропорту: одного з символів війни Росії проти України.  Facebook-сторінка Генерального штабу ЗС України розмістила музичний ролик, в якому показані особи сотні бійців, які загинули в цій гарячій точці фронту.

“Вони написали нові героїчні сторінки в історії України. Вони затвердили перемогу українського духу, незламності і довели всьому світу, що Україна – непереможна, а московський ворог буде розбитий і знищений. Пам’ятаємо кожного”, – підкреслили в Генштабі.

Знімки бійців в цьому відео взяті з Стіни пам’яті в Києві.

Оборона ДАП тривала 242 дні – з 26 травня 2014 по 21 січня 2015-го.  В останні дні бойовики під час чергового “перемир’я” для евакуації своїх поранених і убитих таємно замінували несучі конструкції нового терміналу і підірвали їх.

Дивіться відео: Бои за Донецкий аэропорт: фильм о киборгах и высоте №17

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Після разових великих втрат в цьому епізоді залишатися в повністю зруйнованому аеропорту не було сенсу: військові пішли з руїн і закріпилися в Пісках і біля цього фронтового селища, взявши територію під вогневої контроль.

 

https://news.liga.net/incidents/video/100-geroev-oborony-donetskogo-aeroporta-genshtab-pokazal-litsa-pavshih-v-dap-voinov-video