Марину Порошенко «пішли» з посади голови УКФ

Про це повідомляє detector.media

Нового голову Українського культурного фонду оберуть на засіданні Наглядової ради в січні 2020 року.

Дружина п’ятого президента України Марина Порошенко 16 грудня подала заяву на звільнення з посади голови Наглядової ради Українського культурного фонду. Про це 16 грудня повідомив міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський у Telegram.

«Минулого тижня я звернувся до Наглядової ради Українського культурного фонду з проханням розглянути питання про припинення повноважень Марини Порошенко на посаді голови наглядової ради. Переконаний, що для державної інституції, якою є УКФ, важливо залишатися поза політичними суперечками та виключити заполітизованість позиції голови наглядової ради. Сьогодні Марина Анатоліївна подала заяву на звільнення з посади голови наглядової ради УКФ», – написав він.

Марина Порошенко вважає, що єдиною претензією до неї є її прізвище: «Зрозуміло, що цей крок ініційовано Офісом президента, і про культуру в цій ситуації там явно не думали. Прикро, коли люди, які йшли до влади, обіцяючи великі справи, – легко розмінюються на дрібні інтриги та популістичні дії».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Вона сказала, що не буде боротися за посаду, тому прийняла рішення добровільно скласти повноваження голови УКФ.

«Маю намір і далі займатися благодійною діяльністю, інклюзивною освітою та культурними і мистецькими проєктами», – додала пані Порошенко у відеозверненні, оприлюдненому на Facebook-сторінці Петра Порошенка.