Вийшла друком офіційна версія українського правопису в редакції 2019 року

У видавництві “Наукова думка” вийшла друком офіційна версія українського правопису в редакції 2019 року.

Про це повідомила пресслужба Інституту мовознавства ім. Потебні НАН Україні у Facebook.

Надрукувати авторизоване видання “Українського правопису” уповноважила видавництво “Наукова думка” своїм рішенням Правописна комісія. Нову редакцію ухвалила постанова Кабміну від 25 травня нинішнього року.

Нова редакція подає уточнені й доповнені правила написання загальних і власних назв українського та іншомовного походження, деталізовані правила вживання розділових знаків. В усіх розділах оновлено ілюстративний матеріал.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, 22 травня Кабмін схвалив Український правопис у новій редакції, розробленій Українською національною комісією з питань правопису. У постанові уряду зазначається, що рішення ухвалено з метою забезпечення конституційних положень про державний статус української мови та уніфікації вживання правописних норм.

3 червня в Україні запрацював оновлений правопис. Остаточний текст редакції було опубліковано на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Національної академії наук. Від цього моменту рекомендовано застосовувати норми та правила нової редакції правопису в усіх сферах суспільного життя, зокрема в офіційно-діловому стилі мовлення. Оскільки передбачений перехідний період, то поки написання за старими нормами не вважатиметься помилкою.