Бургер з баклажанами
Цей бургер – справжня знахідка для вегетаріанців. Незвичайне поєднання баклажанів і родзинок зможе урізноманітнити меню. Знадобиться: баклажани – 2 штуки, хлібні крихти (панірування) – 300 гр., Яйця – 6 штук, пармезан – 100 гр., Родзинки – 80 гр., Обсмажені кедрові горішки – 70 гр., Консервований зелений горошок – 6 столових ложок, борошно – 70 гр., помідор – 1 штука, йогурт – 200 гр., цільнозернові булочки – 4 штуки, цибуля ріпчаста – за смаком, перець чилі – за смаком.
Ізюм замочити в окропі. Баклажани запікати в духовці 35 хвилин при температурі 180 градусів, потім остудити, очистити від шкірки і подрібнити в блендері, змішати з горішками і горошком. Сформувати невеликі котлетки, обваляти в яйці, потім у борошні і паніровці, обсмажувати 5 хвилин. Кожну булочку розрізати навпіл, підігріти в духовці 1 хвилину. Приготувати соус: змішати йогурт, мелений перець чилі і сіль. На одну половинку булочки покласти нарізані свіжі овочі, родзинки, сир і соус, зверху накрити другою половинкою.
До речі, якщо вам потрібно замовити бургери в Одесі, переходьте за посиланням.
Чорний бургер з печерицями
Ефектний вигляд цього бургера порадує гурманів і прикрасить будь-який святковий стіл.
Знадобиться: борошно – 250 гр., Сухі дріжджі – 5 гр., Тепла вода – 125 мл, сіль – чверть чайної ложки, цукор – пів чайної ложки, активоване вугілля – 4 таблетки, великі печериці – 10 штук, помідори – 2 штуки, салат романо – 2 листи, сир в пластинах – 2 штуки, цільнозернові булочки – 4 штуки, цибуля ріпчаста, бекон – за смаком.
Дріжджі розвести в теплій воді, додати цукор і сіль, перемішати, залишити в теплому місці на 10 хвилин. Всипати третину борошна, замісити рідке тісто. Вугілля потовкти, додати 1 чайну ложку води, перемішати і влити в тісто. Поступово всипати борошно, що залишилося і вимішувати тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Накрити масу рушником, поставити в тепле місце на 30 хвилин, потім обмять і залишити ще на годину. З готового тіста скачати булочки, викласти їх на деко, дочекатися, поки вони піднімуться, потім випікати 20 хвилин при температурі 200 градусів. Лук і помідори нарізати товстими кільцями, салат романо порвати. Капелюшки печериць обсмажити на сковороді по 3 хвилини з кожного боку на сильному вогні, подрібнити блендером до однорідної маси, a потім зліпити котлети. На булочки викласти шматочки сиру, цибуля, майонез, салат, котлети з подрібнених шампіньйонів і бекон.
Бургер з ананасом
Ананас і листя салату додадуть м’ясному бургер легкий і свіжий смак.
Знадобиться: консервовані ананаси – 4 круглих скибочки, соус теріякі – 6 столових ложок, яловичий фарш – 500 гр., Вершкове масло – 1 столова ложка, салат романо – 4 листи, булочки з кунжутом – 4 штуки, червона цибулина – 1 штука, ананасовий сік – 100 гр.
Змішати ананасовий сік з соусом теріякі, замаринувати в ньому консервовані ананаси. Зліпити з фаршу 4 котлетки, полити кожну 1 столовою ложкою маринаду. Обсмажити дрібно нарізану цибулю у вершковому маслі до золотистої скоринки. Обсмажити котлети на сковороді, шматочки ананаса підігріти протягом 1 хвилини. Потім сформувати бургери: на нижню частину викласти листя салату, цибуля, котлету і ананас, зверху приправити чайною ложкою соусу теріякі і накрити половинкою булки.
Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал