Яценюк і Кириленко взяли участь у марафоні «Шевченко мобілізує»

У понеділок, 9 березня, у 201-у річницю від дня народження Тараса Шевченка, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк взяв участь у радіо марафоні «Шевченко мобілізує».
Арсеній Яценюк прочитав уривок із поеми Кобзаря «Кавказ». За його словами, коли він обирав вірша, розмірковував, які були б найкращі слова, щоб звернутися до країни. Яценюк розповів, що пригадав, як цю поему читав Сергій Нігоян, «який разом із нами на Майдані боровся за нашу свободу і нашу волю».
За словами глави уряду, слова цієї поеми  «надихають і дають впевненість у нашій праведній боротьбі».
Яценюк висловив вдячність віце-прем’єр-міністру – міністру культури України В’ячеславу Кириленку за започаткування радіо марафону «Шевченко мобілізує»: «У такі часи для України потрібне сильне слово. А сильне слово є в Шевченка».

В Національному радіо марафоні «Шевченко мобілізує» взяли участь вже понад 300 осіб. Зокрема Святійший Патріарх Філарет, сестра Надії Савченко, Віра, віце-прем’єр-міністр – міністр культури України В’ячеслав Кириленко, міністр соціальної політики Павло Розенко, курсант Одеської морехідної академії Павло Георг, інші військовослужбовці, волонтери.
«З огляду на агресію проти України цей марафон має військове забарвлення. Це видно навіть з того, що більше половини його учасників військові. Також є багато медиків, волонтерів , курсантів військових академій, тобто тих, хто брав, бере, або, ймовірно, буде брати участь в АТО», – сказав В’ячеслав Кириленко на брифінгу у Будинку звукозапису де відбувається радіо марафон «Шевченко мобілізує».
«Всі ті, хто виходить до мікрофону готові захищати Україну попри будь які загрози путінського режиму», – підкреслив Віце-прем’єр-міністр.
В рамках марафону Кириленко  зачитав вірш Т. Шевченка  «І тут, і всюди — скрізь погано»
Сестра української військовополоненої льотчиці Надії Савченко, Віра Савченко, прочитала вірш Т.Шевченка  «І тут, і всюди — скрізь погано».
Нагадаємо, під час радіо марафону «Шевченко мобілізує» твори Кобзаря читають урядовці, політики, діячі науки, культури, військовослужбовці, волонтери, представники громадськості. Марафон триває із 6:00 години ранку на каналі «Культура» Національної радіокомпанії України з включеннями на Першому національному телеканалі та Першому каналі Українського радіо.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал