Відомий письменник із РФ заявив, що не виступатиме на окупованих територіях України

 
Російський письменник та публіцист Віктор Шендерович в ефірі “Сніданку з 1+1”  заявив про те, що ніколи не виступатиме на окупованих територіях України.
За словами публіциста, не їхати до Криму – особиста драма для нього, однак він не виступатиме на анексованому півострові через принципи, пише tsn.ua.
“Ні, звичайно, я на окуповані території не їжджу. Це для мене драма якраз. Тому що я із задоволенням приїжджав до Криму. Для мене Крим, як для будь-якого радянського хлопчика, це не чуже місце (…)  Мені гірко, що я не можу тепер туди поїхати. Не тому що мене потім не пустять до України.  А тому що це дійсно питання принципове. Це окуповані території…”, – наголосив Шендерович.
Він також додав, що не хоче брати участь у підтримці анексії  Криму.
Як повідомлялося раніше, Віктор Шендерович розкритикував створення так званих “чорних” та “білих” списків російських артистів, яким заборонено чи рекомендовано в’їзд до України.
“У цьому є певна недовіра до власне громадян, громадян України, які в змозі висловити своє ставлення ногами, гривнями… Та й врешті-решт, у вас на відміну від нас, є свобода слова. Визначати друзів і недругів такими списками, ця формалізація цього питання здається мені неправильною мірою”, – наголосив він.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал