Відомі перші іноземні гості Форуму видавців

З 13 по 17 вересня відбудеться 24-й «Форум видавців у Львові». Днями організатори Форуму поділилися інформацією про кількох іноземних гостей, що планують цьогоріч завітати в Україну.
1. Вітольд Шабловський
Польський журналіст, який має диплом політолога. Довгий час стажувався в Туреччині. Більшість його репортажів присвячені турецькому питанню. Вітольд Шабловський – єдиний польський журналіст, який спромігся взяти інтерв’ю у терориста Мехмета Алі Агджи.
Вітольд Шабловський: «Ми є сусідами і завжди ними будемо» (О.Яремчук)
Його книга «Вбивця з міста абрикосів» була визнана кращою публікацією про інші релігії та культури. Це не звичайна повість, це збірка репортажів про Туреччину, розірвану між Заходом та Сходом, ісламом та ісламофобією, консерватизмом та сучасністю. Вітольд Шабловський описує величезну країну, в якій кожному притаманна власна специфічна ментальність.
Вітольд Шабловський: «Ваша присутність у Європі не відповідає вашому потенціалу» (Н.Малетич)
Приїзд здійснюється за підтримки Польського інституту в Києві.
2. Філіп Сендс
Британський юрист-міжнародник з львівським корінням. Вшановуючи пам’ять своєї родини, Філіп Сендс уже вкотре відвідує Львів з лекціями із міжнародного права.
Щоб відродити історію він написав книгу «Східно-західна вулиця: витоки геноциду та злочинів проти людяності». Це роман про Херша Лаутерпахта, Рафала Лемкіна, Манфреда Лакса та Луїса Сона – маловідомих львівських юристів, які стали біля витоків сучасної системи міжнародного права. Окрім цього, у планах письменника – презентація фільму «Моя нацистська спадщина».
Приїзд здійснюється за підтримки Видавництва Старого Лева
3. Генрі Марш
Генрі Марш отримав медичну освіту. Зараз він всесвітньо відомий нейрохірург, який має багаторічний досвід проведення операцій на мозку.
У колі літераторів Генрі Марш став відомий завдяки книзі мемуарів «Не зашкодь. Історії про життя, смерть та хірургію головного мозку». У бестселері описано все про лікарську кар’єру: від поразок до блискучих успіхів. Автор зазначає: «Лікарі – такі ж люди, як і всі інші. Багато речей, що відбуваються в лікарнях, є результатом гри долі, успіх або невдача часто не залежить від лікарів… Життя нейрохірурга ніколи не буває нудним і може стати надзвичайно успішним, але за це доведеться сплатити високу ціну».
Приїзд здійснюється за підтримки Видавництва Старого Лева
4. Пітер Фоґдаль
Данський драматург, який пише романи, визнані у всій Європі.
Його книга «Царська карлиця» спричинила фурор серед читачів. «Мене звати Сорін Бентсдаттер. Я народилася 1840 року у селищі Брьоншой. Мій батько був пастором, моя мати померла під час пологів. Коли мені виповнилося шість років, моє тіло вирішило більше не рости. Мені начхати на слово «карлиця». Зазвичай я не піклуюся про карликів узагалі».
Приїзд здійснюється за підтримки Danish Art Counsil
5. Алісія Ніколь Гарріс
Поетеса-перформер з Атланти, США. Алісія об’їздила всю Америка, Європу та Азію, підкоривши світ своєю поезією. А ще вона може похвалитися кандидатським ступенем у лінгвістиці.
Назва найпопулярнішої збірки віршів Алісії Гарріс «How Much We Must Have Looked Like Stars to Stars» настільки самобутня, що її практично неможливо перекласти українською мовою. Та й не хочеться. Адже вірші там абсолютно «розкішні та нещадні», вони «керовані голосом, що є чистим прискорювачем», – саме так описує збірку журналіст «Public Pool» (єдиний простір для поетів).
Приїзд здійснюється за підтримки Посольства США в Україні
6. Ян Вагнер
Ян Вагнер вивчав Англістику та Американські студії, проте згодом став видатним німецьким поетом. Його збірки віршів перекладені багатьма мовами світу.
Ян Вагнер: «Одне з чудес письма – подорожувати, не виходячи з дому» (К.Міщук)
Однією з найвідоміших є антологія «Лірика сьогодення. 74 голоси», яка була опублікована у 2003 році. Ян Вагнер переконаний, що можна подорожувати, не виходячи дому. Саме у цьому його вірші допомагають читачам.
Приїзд здійснюється за підтримки Goethe-Institut в Україні
7. Каталін Доріан Флореску
Швейцарський психолог, славу якому принесла літературна діяльність. Уже перший роман «Час чудес» був удостоєний одразу декількох престижних премій. Після цього К. Д. Флореску вирішує повністю змінити свою діяльність, кидає кар’єру психолога та з головою занурюється у письменництво.
Найвідоміший роман «Якоб вирішує любити» концентрує в собі європейську історію XVIII – XX століть. Головний герой проходить десятки випробувань у пошуках щастя. І коли навіть рідні зраджують його, все, що залишається, – це надія на краще. «Це притча про рід людський, який виживає злом, але дихає лише добром», – цитата Михайла Шишкіна, якою розпочинається книга.
Приїзд здійснюється за підтримки видавництва “Книги-ХХІ”

Головна

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал